News

Ingegno  & Mister Box  organiseerden i.s.m met de Unescoschool te Koekelberg een vierdaagse rond techniek. Een reeks voor lln van het 5-6de leerjaar basisonderwijs en eerste graadsleerlingen uit het secundair.
Een greep uit de activiteiten:

  • zeepkisten bouwen
  • 3D-printing
  • snijplotten van stickers
  • video-atelier
  • helmen maken
  • klein electro
  • zeepkisten pimpen
  • drone-workshop
  • zeepkistenwedstrijd

Een uitgebreidde fotoreportage van dit alles vind je hier .

Spelen en leren met robotica en digitale tools

Met ROBObeep willen we kinderen (en hun ouders, grootouders,..) triggeren om met robotica aan de slag te gaan.  Vanaf 3-4 jaar bieden we in de bib materialen aan die op een speelse manier de beginselen van het programmeren/coderen bijbrengen. Dit in combinatie met verhalen. Denk aan een beebot die een verhaal reconstrueert of een boekenworm die boeken ‘helpt’ kiezen om uit te lenen, of aan programmeerbaar constructiemateriaal samen met boeken over voertuigen, techniek en bouwen. Voor kinderen vanaf 6 jaar breiden we dit uit met programmeerbare robots en elektronica.

Voor meer info check de agenda van Bib Oostende en ga !  

Schrijf je nu in voor ons nieuw zomerkamp en ontdek RoboBeep ons nieuw project voor kinderen en jongeren van 9 tot 15 jaar. 
Je duikt in de wereld van de Robotoca, leert werken met een textielpers, geeft schroot een nieuw leven,... 

 

 

'TOTAL LOSS!' opleiding tot digi-animator en kamp voor kinderen! Herfstvakantie 2018
Met dank aan: Howest / het kringloopsorteercentrum van Ruddervoorde / Ingegno / x-drones / Mister box vzw/ Pieter Nolf / en onze fantastische animatoren: Kim, Koen, Keitha, Jan-Willem, Giovanni en Laura!

rechtstreeks naar de facebookpagina klik hier!

google drive foto's hier

Foto's van het expo en afsluitmoment kan je hier terugvinden

 

  • Kunnen we ons verenigen tot een samenwerking? 
  • Kunnen we expertise toekomstgericht bundelen?
  • Hoe kunnen we anticiperen op groeiende honger naar digitaal talent? 
  • Is het het onderwijs dat deze skills moet ontwikkelen of jeugdorganisaties, of hoe moeten deze samenwerken? 
  • Hoe krijgen we meer meisjes mee? 

In de oude abdij participeerden 35 deelnemers uit onderwijs, jeugdwerk en cultuur aan verschillende workshop om na te denken over wat onze jongeren vandaag moeten ontwikkelen aan digitale en communicatieve vaardigheden en aan kritische zin en hoe dit te ontwikkelen in onderwijs en jeugdwerk.

Jeroen De Bourgonjon van UGent leidde deze dag in met een inspirerende voordracht en voerde ons mee naar de tijd wanneer bibliotheken zijn ontstaan en waarom. Tijdens het hierop volgend panelgesprek reageerden Wim van Kerckvoorde, algemeen directeur van scholengroep Impact!, Pieter Verbanck van de Vlaamse dienst voor speelpleinwerking en Amy Beaulisch van Ingegno formuleerden hun bedenkingen en de uitdagingen waarvoor onderwijs, cultuur en jeugdwerk staan.  Tijdens de workshops werden creatieve methoden gebruikt om ideeën te bundelen en samen plannen te maken om digitale animatoren op te leiden en het concept in de toekomst verder uit te rollen.

Er werden afspraken gemaakt om meer samen te werken en jongeren en bedrijven aan te spreken om dit project verder gestalte te geven en meer jongeren de kans te geven digitale vaardigheden te ontwikkelen en het project verder te promoten in de regio en in heel Vlaanderen.

Bekijk de foto's van de future-day hier

Bekijk de foto's hier

De foto's van de robotica kan je hier terugvinden 

Veel kijkplezier ! 

Van 23 tot 27 april vindt  in MAKZ het eerste INDICOM BOOTCAMP plaats . 

Een week vol workshops en onderzoek waar jongeren verder worden klaargestoomd voor hun toekomstige professioneel leven .

Vervolgactiviteiten voor de Oostkust
Op zondag 6 mei is er in Freinetschool De Zeeparel een spelvoormiddag voor kinderen en hun familie, samen met de animatoren in opleiding.
Deze spelvoormiddag laat kinderen op speelse wijze hun digitale vaardigheden ontwikkelen. Tijdens de zomervakantie komt er ook een spelweek.

Facebook icon